Soorten

Soort verzekering

Wonen

Opstalverzekering
Het zal u maar gebeuren dat door blikseminslag uw huis wordt beschadigd. Met een opstalverzekering verzekert u uw huis tegen onverwachte gebeurtenissen zoals brand en storm. Onder de opstalverzekering vallen ook objecten zoals een schuur of garage. De verzekering kent meerdere dekkingen.

Inboedelverzekering
Met de inboedelverzekering zijn uw spullen in huis verzekerd tegen zaken zoals brand, waterschade en diefstal. Denk hierbij aan uw meubelen, audiovisuele apparatuur, kleding maar ook gereedschap. De waarde van uw inboedel is vaak hoger dan u denkt. Let dus op dat u niet onderverzekerd bent! De verzekering kent diverse aanvullende dekkingen.

Kostbaarhedenverzekering
Kostbaarheden, denk hierbij aan sieraden, muziekinstrumenten of antiek, zijn vaak meeverzekerd via de inboedelverzekering. Echter, in beperkte mate. Daarom is er een aparte kostbaarhedenverzekering. Deze verzekert uw kostbare objecten ook buitenshuis.

Aansprakelijkheidsverzekering
Uw zoon schopt per ongeluk een bal door de ruit van uw buren of u stoot in een winkel per ongeluk iets om. Dit soort gebeurtenissen kan weleens duur uitvallen. Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u gedekt voor dit soort schade die u, of een van uw gezinsleden, maakt aan derden.

Rechtsbijstandverzekering
Bij situaties waarbij u juridisch advies of rechtshulp nodig heeft is een rechtsbijstandverzekering de ideale verzekering. Deze verzekering biedt ondersteuning bij problemen met aankopen, uw werkgever, gebeurtenissen in het verkeer of in uw woonsituatie.


Vervoer

Personenautoverzekering
Elke auto moet worden verzekerd. De dekking ‘wettelijke aansprakelijkheid’ is namelijk verplicht. U bent dan verzekerd tegen schade aan derden. Ook kunt u uw eigen auto verzekeren tegen zaken zoals brand, diefstal of storm. Een allriskverzekering dekt ook schade aan uw eigen auto. Weet u wat een no-claim beschermer inhoudt?

Ongevallen inzittendenverzekering
Voor uzelf als bestuurder of voor uw passagiers kunt u zich verzekeren tegen een ongeval. Zowel bij overlijden als bij (blijvende) invaliditeit keert de maatschappij een door u bepaald verzekerd bedrag uit. Bij invaliditeit hangt de hoogte van de uitkering af van de soort verwonding.

Schade inzittendenverzekering
Ook kunt u voor uzelf en uw passagiers een schadeverzekering afsluiten. U bent dan verzekerd voor beschadigde bagage of kleding na een verkeersongeval. U bent ook verzekerd voor vervolgschade. Weet u wat dat inhoudt?

Motorfietsverzekering
Een motor moet ook minimaal worden verzekerd met een wettelijke aansprakelijkheidsdekking. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om de motor beperkt casco of volledig casco te verzekeren. Weet u dat u korting op de premie krijgt als u schadevrije jaren heeft?

Bestelautoverzekering
Een bestelauto moet u net als een personenauto verzekeren. Ook hier geldt dat de wettelijke aansprakelijkheidsdekking verplicht is. Wilt u weten wat voor dekkingen er nog meer mogelijk zijn?

Verkeersrechtsbijstandverzekering
Bij verkeersongevallen waarbij u juridisch advies of rechtshulp nodig heeft is een verkeersrechtsbijstandverzekering de ideale verzekering. Wilt u weten welke personen hierbij verzekerd zijn?

Bromfietsverzekering
Als bromfietser bent u kwetsbaar in het verkeer. Daarom is het goed dat u een bromfietsverzekering afsluit. U bent gedekt voor schade aan derden. Met een allriskverzekering bent u ook verzekerd voor schade aan uw bromfiets of scooter.

Fietsverzekering
Een fietsverzekering is niet verplicht. Echter, als u een dure fiets heeft aangeschaft is het verstandig deze te verzekeren tegen diefstal. Er bestaat een doorlopende en een aflopende fietsverzekering. Weet u wat het verschil is?


Recreatie

Reisverzekering
Als u op vakantie gaat is een reisverzekering een aanrader. U bent verzekerd tegen diefstal van uw bagage zoals kleding, fototoestel of uw mobiele telefoon maar ook voor diverse onvoorziene kosten. Er zijn twee soorten reisverzekeringen; een kortlopende en een doorlopende reisverzekering. Wanneer is een doorlopende reisverzekering interessant voor u?

Annuleringsverzekering
Als uw reis niet door kan gaan vanwege onvoorziene omstandigheden dan is de annuleringsverzekering een uitkomst! Dit geldt ook als u een vakantie onverwachts eerder moet afbreken. Echter, niet alle gebeurtenissen worden door een annuleringsverzekering gedekt. Wilt u weten welke gebeurtenissen deze verzekering wel dekt?

Caravanverzekering
Op vakantie met uw caravan? Een caravan is een kostbaar bezit en dient natuurlijk verzekerd te worden. Ook kunt u met deze verzekering een vouwwagen of een stacaravan verzekeren. Zaken zoals een luifel of een voortent zijn automatisch meeverzekerd. Weet u dat een caravanverzekering een nieuwwaarderegeling kent?

Pleziervaartuigverzekering
Lekker varen met uw jacht of een mooie zeiltocht met uw zeilboot maken? Het is heerlijk ontspannend. Maar, bent u wel verzekerd tegen onverwachte gebeurtenissen? Wat nu als uw boot beschadigd raakt als die aan de grond vastloopt? Wie sleept u weg? Met een pleziervaartuigverzekering bent u gedekt voor dit soort gebeurtenissen.


Leven en gezondheid

Levensverzekering
Een levensverzekering sluit u meestal af als u een woning koopt. Hiermee lost u aan het einde van de looptijd (een deel van) uw hypotheek af. Uw financiële lasten zijn op dat moment een stuk lager. Ook wordt een levensverzekering gebruikt als aanvulling op uw pensioen en AOW. De overlijdensrisicoverzekering keert uit na overlijden van u of uw partner. Weet u dat u een levensverzekering op het leven van uzelf en dat van uw partner kunt afsluiten?

Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Arbeidsongeschikt of werkloos raken hopen we nooit mee te maken. Van tevoren weet u nooit of een dergelijke situatie zich voor kan doen. U kunt er in ieder geval vanuit gaan dat u er financieel op achteruit gaat. Daarom is er de werkloosheid- en arbeidsongeschiktheidsverzekering waarmee u zich kunt verzekeren tegen deze risico’s.

Uitvaartverzekering
Overlijden of uitvaart is geen leuk onderwerp. We willen allemaal zo lang mogelijk leven. Echter, er kunnen onverwachte situaties voordoen waardoor u toch met dit onderwerp te maken krijgt. Denk eens aan een verkeersongeval met dodelijke afloop. Het is prettig als u dan geholpen wordt door deskundigen. Daarom biedt een uitvaartverzekering toegevoegde waarde. De kosten van de uitvaart zijn (voor een deel) gedekt en u wordt helemaal begeleid in de mogelijkheden en uw persoonlijke wensen van de uitvaart.

Van ons mag u méér verwachten

Teerling & Partners is een financieel adviesbureau op het gebied van hypotheken, verzekeringen en persoonlijke financiële planning. Door onze deskundigheid en onafhankelijke positie bieden wij u altijd de beste oplossing en de meest voordelige financiële producten die doen wat u ervan verwacht.

Teerling & Partners
Rijksstraatweg 233
9752 CA Haren (Groningen)
Routebeschrijving
ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur
+31 (0) 50 501 24 13
info@teerling-partners.nl