Helder inzicht en totaalbeeld

Financiële planning

Financiële Planning is tegenwoordig een begrip aan het worden. Maar wat is financiële planning nu eigenlijk?
Zoals zo vaak wordt een term als financiële planning voor heel veel verschillende diensten gebruikt.

Financiële Planning is het opstellen van een alles omvattend financieel plan waarbij alle aspecten van de juridische, fiscale en overige wetgeving worden getoetst op iemands persoonlijke situatie. Het uitgangspunt van een financiële planning is dan ook het formuleren van doelstellingen aan de hand van eerder geformuleerde wensen. Belangrijk is vooral dat het in begrijpelijke taal wordt uitgelegd, zo rekenen wij altijd met het zogenaamde netto besteedbaar inkomen. Hierbij wordt ook rekening gehouden met uw uitgaven en wensen op het persoonlijke vlak. U ziet dan ook duidelijk wat u netto besteedbaar overhoudt.

Helder inzicht en totaalbeeld 
Een goede Financiële Planning verschaft helder inzicht in de financiële situatie, zowel op de korte, de middellange als op de lange termijn. Van groot belang is daarbij dat alle financiële voorzieningen in ogenschouw worden genomen en goed op elkaar zijn afgestemd. Maar al te vaak komt het voor dat voorzieningen zoals hypotheek, lijfrente, verzekeringen en pensioen niet goed op elkaar aansluiten of niet meer blijken te passen bij de actuele situatie en wensen. U kunt zich waarschijnlijk ook voorstellen hoe er in de loop der jaren allerlei producten zijn afgesloten waardoor uw pakket aan financiële producten er inmiddels uitziet als een lappendeken. Slechts door alle financiële, fiscale én juridische aspecten tegen het licht te houden kan uiteindelijk de meest optimale strategie worden ontwikkeld.

Door het steeds maar complexer worden van de financiële wereld enerzijds en het terugtreden van de overheid op allerlei gebieden die te maken hebben met onze financiële zekerheden anderzijds is het noodzakelijk om alle risico`s duidelijk in kaart te brengen.

Of een financiële planning voor u interessant is kunt u zelf beoordelen. Stel uzelf de volgende vragen:

  • Wat is mijn netto besteedbaar inkomen als ik op de door mij gewenste leeftijd stop met werken?
  • Wat is het inkomen van mijn partner als ik onverhoopt zou komen te overlijden
  • Maak ik gebruik van mogelijke fiscale voordelen?
  • Ga ik verstandig om met mijn vrij besteedbaar inkomen
  • Hoe ga ik om met de overwaarde van mijn huis
  • Hoe ontwikkeld mijn carrière zich en hoe past dit bij mijn persoonlijke toekomstplannen? 

Van ons mag u méér verwachten

Teerling & Partners is een financieel adviesbureau op het gebied van hypotheken, verzekeringen en persoonlijke financiële planning. Door onze deskundigheid en onafhankelijke positie bieden wij u altijd de beste oplossing en de meest voordelige financiële producten die doen wat u ervan verwacht.

Teerling & Partners
Rijksstraatweg 233
9752 CA Haren (Groningen)
Routebeschrijving
ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur
+31 (0) 50 501 24 13
info@teerling-partners.nl